Jimenez-Balaguer. L’emergència del signe · Fundació Vila Casas (Barcelona)

Laurent Jiménez Balaguer. L’emergència del signe. / Laurent Jiménez Balaguer. The emergency of the sign.

Fundació Vila Casas, Barcelona.  

05/03/2012 – 22/07/2012

Curator: Albert Mercadé

Vídeo exposició · Video exhibition

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El museu d’art contemporani Can Framis de la Fundació Vila Casas acull la primera exposició retrospectiva a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, del pintor Llorenç Jiménez Balaguer (l’Hospitalet de Llobregat, 1938). A través d’una selecció acurada de 30 obres (entre pintura, escultura i ceràmica), la mostra vol recuperar i difondre l’art d’un gran creador català oblidat per la seva partença a França l’any 1959, però que en el curs dels anys cinquanta es va perfilar com un dels artistes més valorats en els cercles d’art d’avantguarda a Barcelona.

L’exposició posa èmfasi tant en les obres del seu feliç debut barceloní com en les relatives a etapes posteriors a París, en una obra sorprenent i desestabilitzadora, caracteritzada per l’excel·lència en el tractament de la matèria (en el refinat art de juxtaposar cordes, tapissos, sorres amb el color…) i la contundència del signe plàstic.

························································································································································

The Can Framis Museum of Contemporary Painting is putting on, for the first time in Catalonia and the rest of Spain, a retrospective of the work of the painter Llorenç Jiménez Balaguer (Hospitalet de Llobregat, 1938). Comprising of a selection of some 30 works (including paintings, sculptures and ceramics), the exhibition aims to bring out of obscurity the work of a great Catalan artist who fell out of favour after his departure to Paris in 1959, despite his output being considered to be amongst the most avant-garde of its time. The show concentrates on his work at the time of his well-received Barcelona debut, as well as later periods in Paris. It is a surprising and unsettling body of work, characterised by excellent handling of material (the subtle juxtopositioning of string, textile and sand with colour) and a strong artistic vision.

·························································································································································

Can Framis, Museo de Pintura Contemporánea, acoge la primera exposición retrospectiva en Catalunya y resto del Estado, del pintor Llorenç Jiménez Balaguer (Hospitalet de Llobregat, 1938). A través de una cuidadosa selección de 30 obras (entre pinturas, esculturas y cerámicas), la muestra se propone recuperar y difundir el arte de un gran creador catalán que quedó en el olvido tras su partida a París, en el año 1959. Sin embargo, poco después su producción sería considerada como una de las más vanguardistas del momento.

La exposición enfatiza la producción realizada en su feliz debut barcelonés, así como etapas posteriores a París; un trabajo sorprendente y desestabilizador, caracterizado por la excelencia en el tratamiento de la materia (en el arte refinado de yuxtaponer cuerdas, tapices, arenas con el color…) y la contundencia del signo plástico.